OMD toegevoegd aan affiche Night of the Proms

OMD zal in het najaar op de affiche staan van de 25ste editie van de Night of the Proms in het Antwerpse Sportpaleis. Dat maakte de organisatie vandaag bekend. Bovendien komt er een extra concertdag op 10 november om aan de massale vraag naar tickets te voldoen.

De Britse popgroep OMD (Orchestral Manoeuvres In The Dark) maakte vooral furore in de jaren '80 met hun erg gesmaakte synthesizerballads als 'Enola gay', 'Souvenir', 'Joan of Arc' en 'Maid of Orleans'.

Ziekte

OMD werd in 2007 al eens aangekondigd voor de Proms in Antwerpen, maar toen moest de band afhaken na ziekte van de echtgenote van zanger Andy MacCluskey. In 2006 trad de band uit Liverpool al eens op op de Night of the Proms in Duitsland.

In het voorjaar van 2008 was OMD te gast op de Promsconcerten in Charleroi, Valencia en Benidorm (Spanje). Dit jaar krijgt ook het publiek hen te zien en te horen in Antwerpen, Rotterdam en Arnhem.

Roxette

Eerder werden al de andere groepen aangekondigd die tussen 23 oktober en 10 november op het podium zullen staan van het Sportpaleis. Dat zijn Roxette, Sharon den Adel van Within Temptation, Toots Thielemans, peter & Zoltan Katona, John Miles, Fine Fleur en Il Novecento.

Vooral Roxette bleek een ongelofelijke publiekstrekker te zijn, waardoor de organisatie zich genoodzaakt ziet om nog een extra concert in te lassen.

Tickets

The Night of the Proms vindt plaats op vrijdag 23, zaterdag 24, zondag 25, woensdag 28, donderdag 29, vrijdag 30 en zaterdag 31 oktober en op woensdag 4, vrijdag 6 en zaterdag 7 en dinsdag 10 november.

Kaarten kosten tussen 19 en 39 euro en kunnen besteld worden via Tele Ticket Service 070/345.345, www.teleticketservice.com, en www.notp.be.

Bekijk een fragment van OMD op de Night of the Proms in Charleroi:

Nu in het nieuws