"GM moet Opel in eigen handen houden"

GM moet Opel in eigen handen houden

"GM moet Opel in eigen handen houden"

Print
Het partijtje touwtrekken rond Opel is nog niet beslecht, maar het geduld van de Duitsers en van de Opel-vakbonden is bijna op. General Motors stuurt al een tijdje aan op een overname van Opel door de holding RHJ waarna die de autobouwer dan later eventueel opnieuw aan GM zou verkopen.

Nu duikt het nieuws op dat GM-adviseurs de bedrijfstop de raad geven Opel in eigen handen te houden. GM zou daarvoor, aldus de adviseurs, financiële steun moeten zoeken bij andere Europese overheden dan de Duitse. Op de vraag of Vlaanderen gecontacteerd is voor eventuele steun, werd door het kabinet van minister-president Kris Peeters geen commentaar gegeven.

Voor Bondskanselier Angela Merkel (foto) is het welletjes geweest. Klaus Franz, de voorzitter van de Europese ondernemingsraad van Opel, dreigt zelfs met 'spectaculaire acties'. De Duitse overheid zou Opel het liefst verkopen aan het Canadees-Russisch consortium rond Magna.

De raad van bestuur van GM vergaderde vrijdag maar slaagde er voor de tweede keer niet in om de kwestie te beslechten. Nu Opel dankzij het economische herstel een beetje in betere papieren zit, trekt de nieuwe raad van bestuur van GM de beslissing van het vorige bestuur om Opel te verkopen in twijfel.

.

Nu in het nieuws