Belgische bands en zon maken van Maanrock groot succes

Het centrum van Mechelen was afgelopen weekend helemaal in de ban van het gratis muziekfestival Maanrock. Het prachtige weer maakte dat de sfeer goed zat en ruim 100.000 mensen zakten dan ook naar Mechelen af om te snoepen van uitsluitend Belgische artiesten.

jrosquin, pirombouts (update)

32 bands passeerden dit weekend de revue in Mechelen. Zaterdag was het in de vooravond o.m. kiezen tussen Axl Peleman en Tom Helsen. Later op de avond stonden Admiral Freebee en Kate Ryan tegenover elkaar. Op de Grote Markt maakte Tom Van Laere er een geschifte soloset van, die naar het einde toe helemaal ontspoorde.


Werd u

in festivalmood

gespot aan de GvA-fotostand? Zoek dan je foto!


Admiral Freebee

Admiral Freebee - op piano, gitaar en mondharmonica - had geen band nodig om de massa te begeesteren. Van 'Ever present' meteen over naar 'Lucky one', gevolgd door 'Faithful to the night': Van Laere deed een greep uit alle drie zijn albums. De nummers klonken heel anders, soms bijzonder geslaagd ('Oh darkness'), dan weer minder ('Get out of town').

Terwijl Kate Ryan 'Desenchantée' door de boxen deed knallen, zag een geschifte admiraal zijn kans om voor één keer een lid van de Black Eyed Peas te zijn. Grappig, maar het was er vér over. Met bisnummer 'Rags 'n run' kreeg Van Laere gratie van ons. Daarna barstte het dansfeest (met Discobar Galaxie) los, met als afsluiter 'Bonkers'.

Grote Markt volzet

Zondag werd er genoten van optredens van onder andere The Magical Flying Thunderbirds, de Clement Peerens Explosition en Yevgueni. Tijdens het optreden van de imme populaire Thunderbirds moest de Grote Markt zelfs afgesloten worden, ook al passeerde de band zo goed als alle edities in Mechelen.

Soulsister sloot het festival zondagavond af met a trip down memory lane. Leyers en Michiels klonken wel verdraaid fris en vergaten geen enkele hit. Polle Pap pikte tijdens 'Dance for me' heel wat dames uit het publiek om op het podium mee te komen dansen. Onder hen Eline De Munck, presentatrice van dienst, in opzichtige roze rok gehuld.

Ook al zijn er op zo'n gratis festival heel wat passanten die blijven staan om "het toch eens gezien te hebben": zowel op de IJzerenleen (met Nitebytes), de Vismarkt (met Yevgueni) als op de Grote Markt was er op het eind niemand die niét applaudisserde. Een geslaagd orgelpunt van de 14de editie, die voorts zonder incidenten verliep.

PiRo

MEER OVER Admiral Freebee

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio