Beroemde fotografe Annie Leibovitz aan rand van faillissement

De beroemde modefotografe Annie Leibovitz staat aan de rand van een faillissement. Volgens vrienden zou het perfectionisme van de fotografe ervoor zorgen dat ze de financiële pedalen wel eens verliest en zich in de schulden werkt.

Leibovitz is erg bekend vanwege haar artistieke foto's voor de magazines Rolling Stones, Vogue, en Vanity Fair. Ondanks het feit dat haar foto's voor grote pakken geld verkocht worden, verkeert de fotografe toch in financiële moeilijkheden. De bank Art Capital heeft zelfs een rechtszaak aangespannen om de 24 miljoen dollar die Leibovitz leende terug te eisen.

"Een hoop van de problemen zijn te wijten aan haar buitengewone perfectionisme. Als ze iets in haar hoofd heeft, gaat ze ervoor. Ze heeft alles over voor de perfecte foto. En dan maakt het haar niet uit of ze mensen moet laten overvliegen, de set moet verbouwen of alles drie keer opnieuw moet doen. Als je bovendien alleen met sterren omgaat, heeft dat ook zijn weerslag op je eigen leven. Ik maak me echter geen zorgen over de toekomst. Annie is geen Michael Jackson, die krankzinnig door het leven stapt", besluit oudcollega Tina Brown.

NIET TE MISSEN