23-jarige uit Herentals raakt zwaar verbrand door gasvuurtje

23-jarige uit Herentals raakt zwaar verbrand door gasvuurtje

23-jarige uit Herentals raakt zwaar verbrand door gasvuurtje

Print
Herentals - Een 23-jarige uit Herentals liep op een camping in De Haan zware brandwonden op nadat een gasvuurtje was ontploft. Het weekje zee van vier vrienden kende zo een dramatisch einde.

Toen de jongeren eten wilden klaarmaken op camping Idéal, ontplofte hun gasvuurtje. De 23-jarige Tim Wonnink uit Herentals werd in kritieke toestand naar het brandwondencentrum gebracht.

Het moest de week van hun leven worden. Tim Wonnink en Jordy Simons uit Herentals, Glenn Boogaerts uit Turnhout en Imke Vertommen uit Edegem kwamen afgelopen vrijdag aan bij de New Camping Idéal aan de Neptunuslaan in De Haan. “Ze hadden zich ingeschreven voor een week”, zegt de campinguitbater. “Maar na de eerste dag werd hun vakantie afgebroken.”

Steekvlam

De jongeren hadden een campingvuurtje bij. Rond 18.54u, toen de jongeren hun avondeten wilden klaarmaken, ontplofte dat met een grote steekvlam tot gevolg. Een deel van een tent brandde uit. Maar erger nog: Tim Wonnink, een 23-jarige arbeider uit Herentals, raakte verbrand in de tweede en de derde graad.

“De jongeman raakte zwaargewond aan het gezicht en aan de onderarm”, vertelt de officier van wacht van de politiezone Bredene en De Haan. “Vlak na het ongeval werd zijn toestand nog als levensbedreigend aanschouwd omdat we niet zeker wisten of hij het gas ook had ingeademd.”

Wonnink moest na het incident nog een hele rit ondergaan. Hij werd met de helikopter naar het Sint- Jansziekenhuis van Brugge gebracht. “Maar omdat die niet genoeg brandstof had, heeft een Sea King hem verder gevoerd naar het brandwondencentrum in het militair ziekenhuis van Neder-Over-Heembeek”, gaat de officier verder.

Niet meer in coma

Daar was zijn toestand zaterdagmorgen niet meer levensbedreigend, maar hij werd nog wel in een coma gehouden. Zondagavond was ook dat niet meer nodig. “Zijn toestand is stabiel”, vertelt de officier van wacht. “Hij ligt niet meer in coma. Hij evolueert dus positief, maar de verwondingen blijven wel ernstig.”

Als bij wonder vielen er geen andere slachtoffers bij de ontploffing. De andere jongens werden tijdelijk opgevangen in het politiekantoor. Zij braken onmiddellijk hun vakantie op New Camping Idéal in De Haan af. “De ouders zijn hier ’s avonds aangekomen en wij hebben al het geld terug betaald”, vertelt de campinguitbater. “Het zou geen zin hebben dat de overige drie jongeren hier nog langer zouden blijven. Daar zouden ze niets aan hebben.”

Wellicht veroorzaakte een slechte aansluiting van de kop op het gasflesje de ontploffing. “De camping zelf heeft geen schade opgelopen”, vertelt de campinguitbater nog.

MARIAN MICHIELSEN

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio