Ticketshop Roma in Borgerhout overvallen

Een gewapend trio heeft vrijdag een overval gepleegd op de ticketshop van De Roma op de Turnhoutsebaan in Borgerhout. De buit bedraagt ongeveer 700 euro.

“Alles ging ontzettend snel en wij beseffen amper wat er precies is gebeurd”, vertelt Steven Warmenbol, de zakelijke leider van cultureel centrum De Roma. Hij was vrijdagnamiddag samen met twee collega’s in de ticketshop van theaterzaal De Roma.

“Even over vier uur stormden twee mannen ons kantoor binnen. Zij bedreigden ons met een vuurwapen en een knipmes. Er kwam nog een derde man het bureau binnengelopen. In het Nederlands snauwden ze ons toe dat we op de grond moesten gaan liggen”, getuigt Steven Warmenbol.

“Ik moest dan nog even terug gaan rechtstaan om de kassa leeg te maken. We hebben het hoofd bijzonder koel gehouden, maar ik heb er toch geen seconde aan getwijfeld om het geld aan de overvallers te geven. We denken dat er op dat ogenblik ongeveer 700 euro in de kassa zat."

"Het was overduidelijk dat de indringers alleen interesse hadden in het geld, want meteen daarna zijn ze weggevlucht. Ze hebben ook nog van twee van ons de persoonlijke portefeuille gestolen. Wij hebben direct de politie verwittigd. Die heeft nog een zoekactie in de buurt van de Turnhoutsebaan gehouden, maar voorlopig leverde dat niets op.”

“Niet snel vergeten”

“De overvallers bedreigden ons de hele tijd met een vuurwapen en een knipmes, maar achteraf gezien ben je ergens wel opgelucht dat ze niet effectief geweld hebben gebruikt en dat er niemand ernstig gewond is geraakt. Voor mij was dit de eerste keer dat ik zo’n gewapende overval op onze ticketshop heb meegemaakt en ik hoop echt wel ook de laatste keer. Dit zullen we zeker niet snel vergeten”, vreest Steven Warmenbol.

Stijn De Koning

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio