VB en N-VA willen geen onafhankelijk Vlaanderen zonder Brussel

VB en N-VA willen geen onafhankelijk Vlaanderen zonder Brussel

VB en N-VA willen geen onafhankelijk Vlaanderen zonder Brussel

Print
Vlaams Belang en N-VA willen niet weten van het afstaan van Brussel om tot een onafhankelijk Vlaanderen te komen. De discussie daarover werd aangewakkerd toen een gastspreker op de IJzerwake dat idee lanceerde.

"Wij moeten Brussel loslaten en schuiven op die manier een zware grendel weg van de poort naar de onafhankelijkheid. Het lossen van Brussel betekent niet het einde of de ondergang van Vlaanderen, integendeel", stelde gastspreker Frans Crols op de IJzerwake in Steenstrate. Daarmee kreeg hij heel wat protest over zich heen van radicale Flaminganten.

De Vlaamsgezinde partijen N-VA en Vlaams Belang zijn het ook niet eens met Crols. De partij van Bruno Valkeniers blijft Brussel zien als "de tweetalige hoofdstad van een toekomstig onafhankelijk Vlaanderen". Toch is het volgens de VB-voorzitter goed dat de discussie over de toekomst van Brussel is aangewakkerd.

Volgens N-VA is het ook absoluut geen goed idee om Brussel los te laten. Het economisch belang van de hoofdstad is immers te groot. Brussel is immers de zetel van heel wat bedrijven en van een aantal internationale instellingen.

.

Nu in het nieuws