Bart Staes: "Heel partijbestuur van Groen! moet ontslag nemen"

Mieke Vogels draagt in het najaar de voorzittersfakkel over aan de nieuwe generatie. Wie volgt haar op? Bart Staes eist het ontslag van het partijbestuur. “Pas dan zet je echt de deur open voor verdere verjonging”, zegt Staes.

jrosquin

Staes wil zich nog niet uitspreken over zijn mogelijke kandidatuur. “Ik sluit niets uit”, zegt hij. Staes hoopt dat iemand uit de fractie van het federaal parlement zich kandidaat stelt als voorzitter.

Vogels wil zelf geen kroonprins of -prinses aanduiden. Toch zijn er nu al een aantal namen die circuleren:

>

Wouter Van Besien

(37) is ondervoorzitter bij Groen! en districtsschepen in Borgerhout. Hij kwam verrassend goed uit de voorzittersverkiezing twee jaar geleden. Hij zegt sterk te overwegen om zich kandidaat te stellen.

>

Meyrem Almaci

(33) is federaal volksvertegenwoordiger. Zij woont in het Antwerpse district Deurne. Almaci is de rijzende ster binnen het groene firmament. Momenteel zegt ze dat ze nog bezig is met een mogelijk voorzitterschap.

>

Wouter De Vriendt

(32) is federaal parlementlid en gemeenteraadslid in Oostende. Tijdens de voorzittersverkiezing in 2007 was hij de ’runningmate’ van Mieke Vogels.

>

Tinne Van Der Straeten

(31) is federaal parlementslid en zit in de gemeenteraad van Koekelberg. Van der Straeten was als woordvoerster lang het gezicht van Groen!.

Sacha Van Wiele

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER