87-jarige ligt uren in brandend huis in Overpelt

De 87-jarige Gertruda Schildermans heeft urenlang hulpeloos op de grond gelegen in haar huis in de Overpeltse Rootstraat. Vrijdagnacht deed zich een explosie voor in de badkamer met een hevige brand en rookontwikkeling tot gevolg.

ghouben

De vrouw wist haar raam in de slaapkamer nog te openen maar kwam ten val. Pas zaterdagmiddag werd zij gevonden door een buur.

De vrouw werd voor verzorging naar het ziekenhuis overgebracht.

"Veel geluk gehad"

“Zij heeft veel geluk gehad dat de explosie het hele huis niet in lichterlaaie heeft gezet”, zegt Jos Alen (66) die de 87-jarige vrouw aantrof in haar huis.

Alen klopte op de ramen, maar schrok toen hij zag dat die zwartgeblakerd waren. “Het raam met dubbele begazing van de badkamer was zelfs gebarsten. En de blinden waren duidelijk gesmolten. ‘Trui, Trui,’ riepen we. Echter zonder respons.”

Trui zwart van het roet

Jos Alen zag wel dat het raam van de slaapkamer openstond. “Zo zag ik Trui achter het bed liggen, in haar nachtkleed, helemaal zwart van het roet. Ik klom naar binnen. Ze bleek nog bij bewustzijn. Met een hese stem van de ingeademde rook, sprak ze over een ontploffing en brand. En dat ze gevallen was. Ik heb haar op de kant van het bed geholpen.”

MEER OVER Overpelt