Wind gaan liggen rond Athene, leger patrouilleert

Print
Maandagmorgen woeden er nog steeds zes grote bosbranden in de heuvels rond Athene. De wind is, vergeleken met de toestand afgelopen weekend, sterk in kracht afgenomen maar de situatie is allerminst geruststellend. Intussen is het leger beginnen patrouilleren, enerzijds om de vuurhaarden in de gaten te houden, maar ook om plunderingen te voorkomen.

Kent u iemand die momenteel in Griekenland is? Laat het ons dan weten via mail en vergeet haar of zijn contactgegevens niet!

Meer dan 2.000 brandweerlui en militairen zijn op het terrein actief. Griekenland heeft buitenlandse hulp gevraagd voor de bestrijding van de bosbranden en heeft die ook gekregen. Blusvliegtuigen uit Frankrijk, Italië en Cyprus zijn ingezet.

Kritiek zwelt aan

Ondertussen oefenen lokale autoriteiten steeds meer kritiek uit op de brandweer. De hulpverleners zouden te laat in actie zijn gekomen toen vrijdag de eerste branden uitbraken.

De branden bereikten zondag buitenwijken van Athene. Duizenden mensen moesten hun huizen verlaten. In de regio was zaterdag de noodtoestand uitgeroepen.

.

Nu in het nieuws