Gestolen duiven met afgehakte pootjes teruggevonden

Veertien jonge duiven die waren gestolen in Mol, zijn enkele kilometers verderop teruggevonden met allemaal één pootje afgesneden. Het was de daders, vermoedelijk Chinese oplichters, te doen om de ringen.

ssimons

Buurtbewoner Bruno Van Looken betrapte donderdag enkele mannen van Aziatische afkomst toen ze haastig verschillende plastic zakken dumpten in de wegberm. De man hield het hoofd koel en nam meteen zijn fototoestel om voor bewijsmateriaal te zorgen.

Na het vertrek van de Aziatische mannen contacteerde Van Looken meteen de lokale politie, zonder de zakken zelf te openen. Die kwam ter plaatse en stootte op een wel heel bizarre inhoud. De plastic tassen bevatten veertien dode jonge duiven, allemaal ontdaan van één poot. Voorts was aan de kadavers niet geraakt.

Warm

“De beestjes waren nog warm, dus ze konden nog niet lang dood zijn”, legt Van Looken uit. “Het was de daders duidelijk enkel om de identificatiegegevens te doen. Het blijkt dat de ringen van Europese prijsduiven echt gegeerd zijn in China.”

Eigenaar: "Afschuwelijk"

Ronny Van Reet, de eigenaar van de duiven, is er het hart van in. De duivensport is voor hem een uit de hand gelopen hobby waar hij hart en ziel aan heeft verpand. “Het is echt afschuwelijk."

Nele CAEYERS

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Jobs in de regio