Imam wil straf voor mannen die directrice Atheneum bedreigden

Nordine Taouil, imam en voorzitter van de Moslimraad, vindt de bedreigingen aan het adres van directrice Karin Heremans onaanvaardbaar. “Die mannen moeten worden gestraft.”

jrosquin

Taouil keurt de bedreigingen aan het adres van de directrice van het Koninklijk Atheneum van Antwerpen streng af. Enkele radicale moslims zeiden dat ze zweepslagen hoorde te krijgen en moest worden opgehangen voor het hoofddoekverbod in haar school. Heremans zei dat in een interview met Gazet van Antwerpen.

“Deze bedreigingen zijn gewoon onaanvaardbaar”, zegt Taouil. “Ik heb meermaals opgeroepen om sereen te protesteren tegen het hoofddoekverbod. Geweld lost niets op."

"Tot nu toe is er geen geweld gebruikt en dat hoort ook zo te blijven. Moslims willen echt geen conflict in hun stad. Wij komen alleen op voor onze rechten om bijvoorbeeld een hoofddoek te mogen dragen op school. Dat betekent nog niet dat wij radicale moslims zijn. Wij hebben respect voor iedereen en dus ook voor Karin Heremans.”

Eind juni kondigde de directies van het Koninklijk Atheneums van Antwerpen en Hoboken het hoofddoekverbod aan. Dat veroorzaakte een storm van protest onder de Antwerpse moslimgemeenschap.

Heremans verwacht dat enkele leerlingen haar school zullen verlaten om het verbod.

SVW

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio