"We doen er alles aan om Philippe Bogaerts vrij te krijgen"

Premier Herman Van Rompuy (CD&V) wil er naar eigen zeggen alles aan doen om onze landgenoot Philippe Bogaerts vrij te krijgen. Die zit vast in Qatar.

kscherpenberg

"De Belgische staat mobiliseert, rekening houdend met de beperkingen die de wettelijke kaders van beide landen opleggen, alle middelen die haar ter beschikking staan ten voordele van onze landgenoot Philippe Bogaerts in Qatar", aldus Van Rompuy op een vraag van het schepencollege van Korteberg, de woonplaats van Bogaerts' ouders.

Aandeelhouder

"Ik ben mij reeds geruime tijd bewust van het onfortuinlijke lot dat Philippe Bogaerts in Qatar moet ondergaan. Zowel Buitenlandse Zaken als mijn diensten zijn perfect op de hoogte van de pijnlijke situatie waarin hij zich bevindt en op hun vraag heb ik dan ook een diplomatieke démarche ondernomen bij met Qatarese collega."

Bogaerts ging vorig jaar naar het land om in opdracht van een communicatiebedrijf het Qatar Marine Festival te organiseren. Het bedrijf ging echter failliet en er ontstond een conflict met een aandeelhouder.

Die eist nu via de rechtbank 3,2 miljoen dollar van Bogaerts, die het land daardoor niet meer mag verlaten. Enkele maanden geleden werd Bogaerts ook veroordeeld tot drie jaar cel voor het uitschrijven van ongedekte cheques.

MEER OVER Herman Van Rompuy