Pastoor viert jubileum met openluchtmis op marktplein

Merksplas - Gaston Belmans is 25 jaar pastoor in Merksplas. Hij viert dit zilveren jubileum op 15 augustus met een openluchtmis op het marktplein.

Pastoor Gaston Belmans kreeg een late roeping. Hij was eerst brandweerman en ambulancier in Geel toen hij 29 jaar geleden toch nog besloot om priester te worden. Hij kwam in Merksplas terecht waar hij eerst vier jaar onderpastoor was. Inmiddels is hij er al 25 jaar pastoor. In parochie Zondereigen staat de teller op twaalf en een half jaar.

Op zaterdag 15 augustus draagt pastoor Belmans de mis op in openlucht. “Heel wat mensen van onze parochie vroegen mij om het zilveren pastoorsjubileum niet onopgemerkt voorbij te laten gaan”, zegt hij. “De Spetsers zijn ook een beetje mijn mensen geworden. Ik heb hier immers meer dan tweeduizend kinderen gedoopt en helaas heb ik ook 1.250 overlijdens meegemaakt.”

De openluchtmis begint om 10u. Vanaf 8u wordt de Markt aan de Schuttershofstraat verkeersvrij gemaakt zodat de plechtigheid in alle rust kan plaatsvinden. De muziek wordt verzorgd door Fanfare Sint Willibrordus. Pastoor Belmans hoopt ook dat alle verenigingen met hun vlaggen zullen aanwezig zijn.

SVT

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio