Slimme camera's pas eind deze maand

Oud-Turnhout - De plaatsing van de eerste intelligente camera’s in de politiezone Turnhout is met enkele weken uitgesteld.

De lokale politie van de zone Turnhout had gehoopt om maandag de eerste intelligente camera’s met nummerplaatlezer in gebruik te kunnen nemen. De eerste drie exemplaren krijgen een plaatsje langs de doortochtroute door OudTurnhout, van de brug over de E34 tot de Turnhoutse ringlaan.

“Dat klopt jammer genoeg”, zegt commissaris Ludo Van Den Eynde van de politiezone, die verantwoordelijk is voor de logistiek. “De plaatsing werd eerst uitgesteld naar 17 augustus, maar intussen zelfs naar de week van 27 augustus. Er zijn technische uitvoeringsproblemen opgedoken na het onderzoek van de onderboringen voor het aanleggen van de elektriciteit. De werkzaamheden zouden zelfs pas eind deze maand kunnen uitgevoerd worden. En ik zou er niet van opkijken als het pas september wordt. Zolang de toestellen nadien maar goed functioneren.”

Op internetfora is de komst van de 25 intelligente camera’s een favoriet gespreksonderwerp. Vooral motorrijders verzinnen allerlei trucjes om aan de trajectcontrole te ontsnappen. “Dat betekent dat mensen er mee bezig zijn”, lacht de commissaris. “Toch is trajectcontrole niet het hoofddoel. Het is een handige bijkomstigheid. De camera’s dienen vooral om ons werkingsgebied permanent te bewaken.”

HO

MEEST RECENT

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio