AA Gent krijgt flink pak slaag van AS Roma: 1-7

Print

AA Gent krijgt flink pak slaag van AS Roma: 1-7

AA Gent is er niet in geslaagd om door te stoten naar de play-offs voor de Europa League. Gent verloor in het Ottenstadion met vooroorlogse 1-7 cijfers van AS Roma, dat ook de heenmatch al gewonnen had.

Het leek het begin van een sprookje, toen Gent vorige week het grote AS Roma op een 0-1 achterstand zette. Maar de Italianen zetten de situatie recht en met een 3-1 zege op zak konden ze donderdagavond de terugmatch aanvatten.

De Romeinen deden wat ze moesten doen: vroeg de 0-1 scoren, zodat Gent al drie keer moest scoren om verlengingen uit de brand te slepen. Totti was doelpuntenmaker van dienst.

Rode kaart begin van het einde

De situatie werd er voor de thuisploeg niet beter op toen de Buffalo's een minuut voor de rust met tien man kwamen te staan na een rode kaart (2x geel) voor Suler.

Trainer Michel Preud'homme greep tijdens de rust in: De Smet en Ljubijankic moesten plaatsruimen voor Custovic en Duarte.

Doelpuntenkermis

Maar ook die wissels konden niet voorkomen dat Roma er na de rust nog een doelpuntenfestival van maakte: Totti scoorde de 0-2, De Rossi de 0-3. Uitblinker Totti maakte via een penalty de 0-4, zijn derde goal van de avond. De Rossi scoorde ook nog eens: 0-5.

Smolders leek Gent kort voor tijd de eerredder te bezorgen door de 1-5 te scoren, maar Roma scoorde nóg tweemaal, via Menez en Okaka.

Een al bij al erg zware nederlaag voor Gent, dat zijn Europese avontuur in mineur ziet eindigen. AS Roma stoot door naar de play-offs, de laatste voorronde voor de Europa League.

Scheidsrechter: Manuel Gräfe (Dui).

AA GENT: Jorgacevic, Grondin, Wils, Suler, Hanstveit, Azofeifa, Smolders, Maric, De Smet (46' Custovic), Leye (70' Lepoint), Ljubijankic (46' Duarte).

AS ROMA: Artur, Motta (67' Menez), Andreoli, Mexes, Riise, Pizarro, De Rossi, Taddei (70' Cerci), Menez, Brighi, Totti (67' Okaka).

Doelpunten: 34' en 55' Totti 0-1 en 0-2, 57' De Rossi 0-3, 66' Totti 0-4 (pen), 77' De Rossi 0-5, 82' Smolders 1-5, 83' Menez 1-6, 88' Okaka 1-7.

Gele kaarten: Maric, Smolders, Duarte, Mexes, Taddei.

Rode kaarten: 44' Suler (2x geel).

MEER VOETBALNIEUWS