Marcel Vanthilt verklaart Dora Van der Groen per ongeluk dood

Marcel Vanthilt verklaart Dora Van der Groen per ongeluk dood

Marcel Vanthilt verklaart Dora Van der Groen per ongeluk dood

Print
“Ik durf morgen niet meer terugkomen,” zei Marcel Vanthilt maandag op het einde van zijn talkshow 'Villa Vanthilt'. Hij had pas een flater geslagen die hem in verlegenheid bracht.

In het afsluitende gesprek met Sien Eggers had hij het over triest of vrolijk door het leven gaan. Sien Eggers vertelde dat ze soms triest was maar wanneer ze dan Dora Van der Groen ging opzoeken, was ze binnen de kortste keren aan het lachen. Waarop Marcel replikeerde: "God hebbe haar ziel."

Sien Eggers schrok en repliceerde: "Maar Dora is niet dood, hoor." En toen zou Marcel wellicht door zijn stoel zijn gezakt als hij niet op rijn rug had gelegen.

"God hebben haar ziel"

“Het was een behoorlijk genante situatie”, geeft Marcel Vanthilt een dag later toe. “Het programma liep naar zijn einde en ik hoorde de eindredacteur in mijn oortje roepen dat de eindgeneriek ging starten en dat ik nog vijftien seconden had. ‘God hebben haar ziel’ leek me een gepaste afsluiter. Want ik had een vage herinnering dat Dora Van der Groen gestopt was en daarna overleden."

"Toen Sien begon tegen te pruttelen dacht ik eerst dat ze met mijn voeten aan het spelen was, zo vast was ik ervan overtuigd dat Dora dood was. Lucas Van den Eynde lag dubbel van het lachen.”

Raymond De Condé
Beeld: VRT

MEEST RECENT