Moeder Yasmine: "Er moet die fatale dag iets gebeurd zijn"

Moeder Yasmine: Er moet die fatale dag iets gebeurd zijn

Moeder Yasmine: "Er moet die fatale dag iets gebeurd zijn"

Print
Een dikke maand na het overlijden van Hilde Rens (37), bekend als zangeres Yasmine, blijft moeder Anita met vragen zitten. “Voor ons is dit een lijdensweg, maar ooit wil ik de waarheid weten.”

Niks is voor de ouders van Yasmine nog hetzelfde sinds 25 juni 2009. Op die dag stapte Hilde, een van hun drie dochters, uit het leven.

Eind april had Marianne Dupon, in een vorig leven bekend van het tv-programma De Mol, haar relatie met de zangeres beëindigd. De twee hadden een dochtertje van twee jaar, Ella Louise. Marianne was de grote liefde van Yasmine. “De vrouw van mijn leven”, schreeuwde ze uit toen het koppel in 2003 trouwde.

Weer thuis wonen

“De scheiding was een enorme klap”, vertelt moeder Anita, ”en kort daarna vroeg Hilde of ze weer bij ons mocht komen wonen. Uiteraard was dat goed voor ons, als ouder zeg je dan niet nee. Eigenlijk was het voor mij een opluchting dat ze terug naar huis kwam. Wij zagen ook wel dat ze fel vermagerd was en maakten ons zorgen.”

“Opdat ze toch maar zou eten, maakte ik regelmatig haar lievelingskostje klaar. Eenvoudige dingen, daar kon ze van genieten. Echt bijkomen deed ze nog niet, maar ze verloor ook geen gewicht meer. Dat was voor ons al een positief signaal.” De ouders van Yasmine legden hun dochter die laatste weken zoveel mogelijk in de watten en voerden lange gesprekken met haar.

”Urenlang heb ik met haar zitten praten. Hilde kon niet tegen onrecht en bleef er ook altijd over piekeren. Ik herinner me ook goed dat ze op een bepaald moment vroeg hoe lang die pijn in haar hart nog zou blijven duren...”

Met wie heeft ze gebeld?

In hoeverre haar breuk met Marianne heeft meegespeeld in de wanhoopsdaad, blijft voor de ouders een raadsel. “Dat is een open vraag”, zucht Anita.

”We weten niet wat er gebeurd is. Feit is dat op die fatale dag íéts haar tot een wanhoopsdaad heeft aangezet. Ze zou voor enkele dagen naar zee vertrekken en mogelijk is een telefoongesprek dat ze die dag had de druppel geweest. Met wie ze gebeld heeft toen, weten we nog altijd niet. In haar wagen vonden we nog een cadeautje voor Ella... Dat heeft ze haar nooit meer kunnen geven.”

Beterschap in zicht

De familie kwelt zichzelf met vragen. “Voor ons is dit een echte lijdensweg, maar ooit wil ik de waarheid weten. We leven nu al zo lang met zoveel vragen. Sommige zullen wel nooit beantwoord worden, en dat maakt het juist zo moeilijk.”

Op het moment dat Yasmine overleed, waren haar ouders in het buitenland. “Omdat we de indruk hadden dat het beter ging. Hilde was in behandeling bij een psycholoog en we zagen dat dit haar goed deed. Een week voor haar wanhoopsdaad hadden we het idee dat het de goede kant op ging. Ze kwam weer buiten en vooral het contact met haar zus deed haar goed. We hebben lang getwijfeld of we met vakantie zouden gaan, maar juist omdat er beterschap was, zijn we toch vertrokken. Hilde wou dat trouwens zelf ze vond veel steun bij haar zus.”

De ouders van Yasmine proberen ondertussen rust te vinden en stilletjes de draad van het leven weer op te pikken. “We hebben geen keuze. Maar het lukt de ene dag al beter dan de andere...”

Marc De Swert

MEEST RECENT