Ariël Jacobs: "Het is allemaal bladvulling"

Anderlecht bewees dinsdag tegen Sivasspor dat het klaar is voor het nieuwe seizoen maar dat is natuurlijk geen garantie voor winst tegen Kortrijk vanavond. Trainer Ariël Jacobs blikt vooruit op het seizoen nieuwe stijl.

wverhaert

Wie gaat er behalve Anderlecht en Standard voor de titel strijden?

“Ik hoor dat Club de achterstand op ons beide heeft ingehaald, dus zijn we toch al met drie (lacht). Club en Genk zijn vorig seizoen onder de verwachtingen gebleven maar met een goede start kan dat nu helemaal anders zijn. Daarnaast heb je vaak ook een outsider die zich in de debatten mengt, zoals Cercle twee seizoenen geleden.”

Wat denk je over de nieuwe competitie?

“Men heeft mij verweten dat ik kritiek had op de testwedstrijden, dus wil ik daar niet te veel over zeggen. Ik stel wel vast dat iedereen nu al weet wat het zal geven maar dat is eigenlijk allemaal fictief want we hebben geen ervaring om op terug te vallen. Binnen een maand zal iedereen zijn mening moeten herzien. Dat is allemaal bladvulling.”

"Wat me wel bezig houdt, is de winterstop. De onderbreking valt later en is veel korter. Daar moeten we rekening mee houden. Ik denk niet dat we op stage zullen kunnen op die twee weken, want dan hebben de spelers helemaal geen vakantie.”

Gaan de clubs niet meer berekend spelen omdat er nog play-offs volgen?

“Dat weet ik niet, maar dat kan ik mij moeilijk inbeelden. Iedereen wil toch altijd zoveel mogelijk punten pakken. Alles hangt natuurlijk af van je positie. Sta je enkele punten voor, dan roep je dat elk punt telt. Sta je drie punten achter, dan zeg je dat het uiteindelijk slechts één punt is.”

"Het is zoals met de beker: vooraf noemt iedereen het de korste weg naar Europa maar wie uitgeschakeld is, doet het af als een minderwaardig tornooi.”

LaVe

MEER OVER Anderlecht

MEER OVER VOETBAL