Dieven bedwelmen trucker met gas op E313-parking

Vrachtwagenbestuurder en Riemstenaar François Vrancken (57) is aan een tankstation langs de E313 in Ranst het slachtoffer geworden van een diefstal. “De daders spoten een verdovend middel in de cabine en braken dan de deur open”, zegt hij. Volgens Wegpolitie Antwerpen stijgt het aantal criminele feiten niet, maar wordt er toch actie ondernomen bij de eerstvolgende inbraak.

ssimons

“Woensdag rond 21.30 uur heb ik me te slapen gelegd in de cabine van mijn vrachtwagen die stond op een parking langs de E313, richting Antwerpen”, zegt François die werkt voor Katoen Natie in Antwerpen.

“De daders hebben rond 3 uur ‘s nachts ingebroken. Net daarvoor hebben ze een verdovend product in mijn cabine gespoten zodat ik niet wakker zou worden. Daarna werd de cabine opengebroken. Mijn gsm gps, portefeuille, tankkaarten en persoonlijke spullen zijn gestolen”, zegt François.

Arbeidsongeschikt

François is een week arbeidsongeschikt. “De dokter schreef mij een kalmerend middel voor. Als chauffeur is het geen goed idee om dan te rijden. Eens terug op de baan zal ik zelf maatregelen nemen om deze diefstallen tegen te gaan.”

Diezelfde nacht - de nacht van woensdag op donderdag - pleegden de daders een gelijkaardige diefstal in de vrachtwagen van een Poolse bestuurder.

Eef COOLEN