1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Gepromoveerde STVV pakt punt tegen kampioen Standard

De eerste wedstrijd van de eerste speeldag in de Jupiler League, tussen Standard en Sint-Truiden, is op een 2-2 gelijkspel geëindigd. Dat is vooral voor de Limburgers een goede zaak.

ssimons

Voor het gepromoveerde STVV was de eerste wedstrijd van het seizoen meteen een van de zwaarste: uit op Standard. In het verleden wisten de Kanaries vijf keer (op 36 matchen) te winnen op Sclessin.

STVV begon goed aan de wedstrijd: het eerste doelpunt van het seizoen kwam dankzij Chimedza op naam van de bezoekers te staan. Maar nog voor de rust hing De Camargo de bordjes weer in evenwicht: 1-1.

Na de rust ging Standard verder op zijn elan en De Camargo maakte er met zijn tweede van de avond 2-1 van.

Penalty

De Kanaries lieten de kopjes niet hangen en een kwartier voor tijd kon Euvrard alsnog gelijkmaken: 2-2.

Maar het venijn zat in de staart: Standard kreeg in de laatste minuut een penalty toegewezen, die door Axel Witsel gemist werd. Maar de lijnrechter oordeelde dat keeper Mignolet te vroeg van zijn lijn was, waarop scheidsrechter Wouters de bal opnieuw op de stip legde.

Rechtvaardigheid geschiedde echter: Witsel kon tot grote treurnis van het thuispubliek opnieuw niet scoren, ditmaal dankzij Mignolet.

STVV staat nu (voorlopig) samen met Standard aan de leiding in het klassement.

Scheidsrechter: Wouters.

STANDARD: Bolat, Marcos, Sarr, Mikulic, Mulemo, Dalmat (83' Traoré), Defour, Witsel, Jovanovic (83' Carcela), De Camargo, Mbokani.

STVV: Mignolet, Wagemakers (81' Buysens), Euvrard, Cantaluppi, Odoi, Mennes, Delorge, Wilmet, Chimedza (86' Appeltans), Alex (67' Onana), Sidibe.

Doelpunten: 24' Chimedza 0-1, 37' en 56' De Camargo 1-1 en 2-1, 73' Euvrard 2-2.

Gele kaarten: Miculic, Wagemakers, Odoi, Euvrard.

Rode kaarten: Geen.

Overzicht van de resultaten en matchen van dit weekend.

MEER OVER

MEER OVER VOETBAL