Camera's nekken 17-jarige vechtersbaas

De politie van Lokeren heeft de 17-jarige dader van een zware vechtpartij kunnen vatten. Op 21 juli sloeg de jongeman een 17-jarige jongen een schedeltrauma.

Op 21 juli reed het 17-jarige slachtoffer rond 0.30u met een vriend huiswaarts. Op de Markt van Lokeren passeerden ze een groep van vijf jongeren. Er werd wat geroepen, waarna plots één jongen de fietsers achterna liep.

Hij bracht een van de fietsers ten val en sloeg hem vier keer hard in het gezicht. Het slachtoffer liep verscheidene breuken en een zwaar schedeltrauma op. De dader en zijn vrienden gingen daarna op de vlucht. De lokale politie kon de 17- jarige dader nu toch vatten.

In het stadscentrum van Lokeren staan 24 vaste camera’s. Die kunnen 360 graden draaien en geven de politie bij de dispatching dus een goed beeld van wat er allemaal gebeurt in de stad. “We zijn eerst nagegaan of we die vechtpartij niet op beeld hadden staan. Maar de camera op de Markt bleek net in een andere richting te staan”, schetst commissaris Rudy De Clercq.

“Wat we wel hadden, was een goeie beschrijving van de dader door een paar getuigen en het slachtoffer zelf. Dan hebben we gezocht of we die groep niet konden aantreffen op de beelden van de andere camera’s. Op die manier hebben we de dader kunnen vinden.”

De 17-jarige dader uit Lokeren legde bekentenissen af en verscheen donderdagmiddag voor de jeugdrechter. “Dit is puik politiewerk”, zegt burgemeester Filip Anthuenis (Open Vld). “Het camerasysteem heeft hiermee nog maar eens zijn nut en doeltreffendheid bewezen. Geweld wordt in deze stad niet getolereerd.”

JOVE

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio