Brand doet vakantiehuis in vlammen opgaan

Een felle brand heeft een vakantiehuisje in de Elzestraat in Kessel (Nijlen) compleet vernield. De eigenaar wil het afgelegen huisje heropbouwen.

De brand in het afgelegen straatje werd woensdag iets voor middernacht opgemerkt door een buurvrouw. Ze verwittigde de brandweer toen ze vlammen uit het huisje zag komen. Op enkele minuten tijd sloeg het vuur al meters uit de woning.

Kort daarna werd eigenaar Petrus Lenaerts uit zijn bed gebeld en ook kleinzoon Steven De Kepper, die soms ook gebruik maakte van het vakantiehuis, kreeg een telefoontje toen hij iets was gaan drinken.

Grootvader en kleinzoon konden na hun aankomst niets anders doen dan zien hoe de vlammen hun dierbare vakantiehuisje tot schroot herleidde. “Er was geen blussen meer aan. De hoge vlammen hadden al te veel vernield. De brandweer had het vuur snel onder controle, maar dan was het al te laat”, zegt Petrus Lenaerts.

Lievelingsplek

De brand liet een spoor van vernieling achter. “Enkel het geraamte staat er nog. Binnenin is de hele inboedel vernield en zijn alle deuren weggebrand. De temperatuur moet heel hoog zijn opgelopen. Een deel van de verbrande meubels heeft de brandweer nadien nog buitengegooid. Het ziet er allemaal heel triestig uit”, zegt Steven gelaten.

Petrus is niet van plan om de moed te laten zakken. “Ik ben na de brand in mijn bed gekropen en heb wat geslapen. Door de moed te laten zakken, lossen we niets op. Ik wil het huisje heropbouwen. Ik kwam hier elke dag en heb hier vissen en kippen. Dit was mijn lievelingsplek om tot rust te komen. Deze brand is echt wel even schrikken. Zoiets is het laatste dat je verwacht”, zegt Petrus.

Kortsluiting

Het onweerde woensdagavond hevig in de streek. Maar dat heeft er naar verluidt niets mee te maken.

Waarschijnlijk ligt een kortsluiting aan de basis van de brand. Het vuur is aan de elektriciteitskast ontstaan. “Een week geleden, tijdens die zware storm, is de elektriciteitspaal aan ons huisje omgewaaid. Sinds ze die hersteld hadden, voelden we geregeld elektriciteit aan metalen voorwerpen in ons huisje. Zo heb ik schokjes gehad bij het koken, aan de verwarming en aan de kraan van het bad. Misschien heeft dat er iets mee te maken”, probeert Steven een verklaring te vinden voor de verwoestende brand.

De hond des huizes heeft de brand gelukkig ook overleefd. Hij zat in de garage en kon zichzelf bevrijden. Er zijn geen aanwijzingen dat de brand is aangestoken.

Bert PROVOOSTMEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio