Gaslek zet festival even op de helling

De honderden bezoekers van de Zomer van Balder hebben woensdag weinig gemerkt van het gaslek op de Markt. Maar het scheelde niet veel of de hele buurt was ontruimd.

Woensdag omstreeks 21.30u merkte een buurtbewoner een gasgeur op op de Markt, aan de Wortelpoel. Hij verwittigde de brandweer, die al snel vaststelde dat er inderdaad iets niet pluis was. “Onder het deksel werden met de gasmeter hoge waarden opgetekend. Er is een perimeter van 25 meter ingesteld en de straat werd afgesloten”, legt Rudy Nuyens van de brandweer uit.

Politiechef Jan Van Asch bevestigt dat er even overwogen is om de perimeter uit te breiden tot een vijftigtal meter. “Dan hadden we huizen moeten ontruimen en alle bezoekers van het festival De Zomer van Balder moeten evacueren. Maar na overleg met de specialist van Eandis en de brandweer is beslist om dat niet te doen. Het bleek uiteindelijk om een klein en ongevaarlijk lek in de lagedrukleiding te gaan”, weet Van Asch.

Ongemakken

Het lek had dus geen grote gevolgen, maar leverde wel enkele ongemakken op. De Markt bleef een tweetal uren afgesloten van Legrellestraat tot aan Dorpsstraat. Enkele wagens die dicht bij het lek geparkeerd stonden, werden weggeduwd om alle risico’s bij het starten te vermijden. Fietsers die hun tweewieler in de buurt wilden ophalen, moesten toestemming vragen.

BEPRMeer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio