Kempenaar (50) met griep vecht voor z’n leven

Op de afdeling intensieve zorgen van het UZA ligt sinds woensdag een 50-jarige man uit de Kempen in kritieke toestand. Ook hij heeft Mexicaanse griep en een dubbele longontsteking.

kscherpenberg

De medische staf durft zich niet uit te spreken over hoe zijn toestand in de komende uren en dagen zal evolueren. De man ligt aan de beademingsmachine. Zijn longblaasjes zijn zwaar aangetast en hij heeft ook problemen met de nieren. Zijn toestand wordt als erg kritiek omschreven.

Buitenland

In tegenstelling tot de vrouw die gisteren overleed, verbleef de man onlangs wel in het buitenland en hij bracht het virus waarschijnlijk van daar mee. Hij is een paar dagen geleden met hoge koorts en andere symtonen van Mexicaanse griep opgenomen in een Turnhouts ziekenhuis.

Maar omdat zijn toestand zienderogen verslechterde, werd hij in de loop van woensdag naar het UZA overgebracht. Hij ligt er nu op de afdeling intensieve zorgen en komt absoluut met geen andere patiënten in aanraking.

Zowel in het UZA als in het Sint-Elisabethziekenhuis in Turnhout, waar Linda Hendrickx overleed, moeten geen speciale maatregelen genomen worden. “Onmiddellijk werd al het personeel ingelicht. Ook alle patiënten zijn uitgebreid gebriefd over wat er aan de hand was”, luidt het.

TG

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio