Sterke Peren van Team 185 gaan voor podiumplaats

De Sterke Peer triatlon vindt op 8 augustus voor de derde keer plaats. Voor het eerst gebeurt de tijdsregistratie via timechips en, ook voor het eerst, neemt het nieuwe jonge triatlonteam 185 van Marc Herremans deel.

jvandermosten

De Sterke Peer triatlon is een recreatieve triatlon, maar de omkadering wordt wel heel professioneel aangepakt. “Dit jaar wordt er met timechips gewerkt, zoals in alle grote wedstrijden, zodat je de afzonderlijke zwem-, fiets- en looptijd kan meten”, legt Marc uit.

“Zowel de triotriatlon, de kidsrun als de 1/8 triatlon zitten bijna vol. We verwachten 250 individuele deelnemers en 200 ploegen”, aldus Herremans. Nog een verrassing die dag: “Kenny Belaey, meervoudige wereldkampioen bike-trial, komt een show geven en met de kinderen meefietsen tijdens de kidsrun”, verklapt Marc.

Talent en potentieel

Het nieuwe triatlonteam van Marc, het 185 team, doet voor het eerst mee aan de triatlon. “De naam 185 (one eight five) komt van het nummer waarmee ik de IronMan in Hawaï gewonnen heb. Ik wil met dit team jonge gasten uit Wuustwezel, die talent en potentieel hebben, begeleiden en ondersteunen met kledij, fietsen en schoenen omdat triatlon veel geld kost”, vertelt Marc.

Team 185, dat zijn Thijs Ribbens (15) Stijn Noens (17) en Marten Van Riel (16). Ze trainen dagelijks, meestal samen en wel 12 tot 13 uur per week. Alle drie zijn ze het erover eens: Marc is een goede trainer. “We gaan sterk vooruit en evolueren snel. De trainingen werpen hun vruchten af”, klinkt het.

Podiumplaats

De jonge triatleten hopen dan ook op een podiumplaats op de Sterke Peer. “Marc heeft al zoveel voor ons gedaan, nu willen we eens iets terug doen. Marc wil resultaten zien, daar moeten we dan ook voor zorgen”, zegt het team gemotiveerd.

An VAN DEN OUWELANT

Meer info:

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio