Vrouw overgoten met bleekwater na discussie tijdens Harry Potter-film

Een vrouw uit de Britse stad Leeds zal een namiddagje cinema niet snel meer vergeten. Enkele jongeren waren kwaad omdat de vrouw hen tijdens de film had aangesproken en goten bleekwater over haar hoofd.

ikerremans

De 46-jarige vrouw wilde een rustige namiddag doorbrengen met haar twee kinderen in de bioscoop voor de nieuwste Harry Potter-film. In de zaal zat een groepje luidruchtige jongeren en de vrouw vroeg hen om wat stiller te zijn.

Na de vertoning werd de moeder uitgescholden door de jongens en nog erger werd het toen het gezin een restaurant in de buurt binnenwandelde. Twee van de kabaalmakers kwamen de vrouw achterna en goten bleekwater over haar hoofd en rug.

De daders konden vluchten met de auto die stond te wachten en zijn nog steeds niet teruggevonden. De vrouw zelf liep ernstige brandwonden op en zal mogelijk blijvende schade overhouden aan het incident. "Deze aanval is doelgericht uitgevoerd en was totaal niet uitgelokt door de vrouw", zegt een Britse inspecteur. "De gevolgen zouden nog een pak erger kunnen zijn. We zijn dan ook vastbesloten om de daders op te sporen."