Mbokani en Jovanovic blijven tot juni in Luik

De supporters van landskampioen Standard hoeven niet meer te vrezen. Aanvaller Dieumerci Mbokani en Milan Jovanovic blijven de Rouches trouw tot in juni.

kscherpenberg

"Voor hoeveel geld ik in juni vertrek, zal ik zelf bepalen", aldus Mbokani. "Want dat hangt af van mijn prestaties. Ik hoop dat dit mijn beste seizoen wordt."

Piemeltje

Over de competitiehervorming en de invoering van het kerstvoetbal is de Congolees wel niet zo tevreden. "Ik mag er niet aan denken dat ik in december niet kan terugkeren door de competitie. Ik hoop dat dat toch kan."

"En zeg voortaan maar Bezua tegen mij, zoals iedereen", voegt hij nog toe. "De naam Dieumerci gaf mijn vader mij na een hele reeks dochters. Hij was zo blij om een piemeltje te zien dat hij zei: 'Dieumerci!'"

Materiaalmeester

Milan Jovanovic blijft ook tot juni bij Standard, maar dat bezorgt hem nu wel kopzorgen. De Serviër was zo zeker van zijn transfer dat hij zijn appartement opzegde.

"Ik ben en ik blijf bij Standard. En niet met tegenzin", zegt hij. "Ik heb naar mijn hart geluisterd."

"Alles wat ik tot nu toe bereikt heb, dank ik aan Standard. Ik ben veel te sentimenteel om dat opzij te schuiven. Maar een volgende keer dat ik mijn spullen pak, is het definitief. Ik wil hier niet als materiaalmeester eindigen."

MEER OVER

MEER OVER VOETBAL