"Zelfs een lachbui doet verschrikkelijk veel pijn"

Dinsdag is Danni Heylen, Pascalleke uit ‘FC De Kampioenen’, zwaar ten val gekomen toen haar oefenpaard door een dazenbeet opgeschrikt werd. De actrice brak bij haar val haar sleutelbeen en vier ribben. Net nu binnen drie weken de nieuwe opnames starten.

kscherpenberg

“Het is de eerste keer in haar leven dat ze van een paard tuimelt”, zegt haar man Frank Thieleman. “Ze was aan het oefenen op een manegepaard, zonder teugels en zonder zadel. Plots werd het paard opgeschrikt; wellicht door een dazenbeet. Dan heb je natuurlijk nog maar weinig houvast en dus ging Danni hard tegen de grond.”

Operatie

De 58-jarige actrice werd na aanhoudende pijn woensdagochtend voor observatie opgenomen in het ziekenhuis. Daar bleek meteen dat ze haar sleutelbeen en vier ribben had gebroken.

“Het is een bijzonder pijnlijke affaire. Zelfs lachen doet enorm veel pijn, maar veel zin om te lachen heeft ze dan ook niet echt. Ze kreeg ondertussen al flink wat pijnstillers toegediend. Een dezer uren wordt beslist of ze geopereerd wordt of niet. Het is een gecompliceerde breuk dus zo’n operatie is best ingrijpend, maar heeft als grote voordeel dat de revalidatie een stuk sneller zou verlopen. Anders zou het kunnen dat ze zes weken of langer out is.”

Opnames

Dat zou wel eens problemen kunnen opleveren voor de opnames van de allerlaatste reeks van ‘FC De Kampioenen’. Die starten immers binnen drie weken. Gisteren was niemand van de productie bereikbaar om uitsluitsel te geven over de te verwachten moeilijkheden. Thieleman verwacht dat het best nog kan meevallen.

”Eerst zijn er de lezingen, dan volgen de buitenopnames. Danni heeft gelukkig vooral binnenopnames. We zien wel hoe het uitdraait. Het worden in elk geval zware revalidatieweken thuis. Al een geluk dat we geen reisplannen hadden gemaakt deze vakantie.”

Patrick POPPE