1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Kempenaars boeken succes op Herentals Fietst

De Kempenaars met Tom Boonen en Jurgen Van den Broeck op kop lagen opnieuw in de bovenste schuif bij het publiek van het criterium, donderdag op de Grote Markt. “Ondanks alle negatieve verhalen over wielrennen blijft Vlaanderen de sport koesteren. Daarom hou ik van België”, zei Alessandro Petacchi bij de start.

"Winnen voor eigen volk"

Deze drie renners werden ook de smaakmakers van het criterium. De ultieme aanval van de Italiaanse sprinter Petacchi werd door het Belgische duo gecounterd. Op het moment dat de drie koplopers weer samenklitten, zette Van den Broeck het op een lopen. Hij werd niet meer bijgehaald en zegevierde solo. Boonen won de spurt voor de tweede plaats van ‘Ale Jet’.

“Erg mooi, winnen voor eigen volk. Zeker als winnen geen dagelijkse kost is”, genoot Van den Broeck. “Er viel weinig te beginnen tegen Jurgen”, gaf Boonen toe. “Het koptrio was aan elkaar gewaagd, maar Van den Broeck zette zo hard aan dat Petacchi en ik geen antwoord klaar hadden.”

Spannende sprint

Tom Mertens uit -hoe kan het anders- Balen versloeg Sander Van Dingenen uit Vosselaar in een spannende spurt bij de wedstrijd van de nieuwelingen. Daniël Peeters uit Wechelderzande (Lille) kwam even later als derde over de streep en mocht mee op het podium van deze ‘Grote Prijs Delta Tenten’. Er kwamen zo’n 25 nieuwelingen aan de start.

Conditie testen

Senne Leysen mag dan nauwelijks negen jaar zijn, je bent nooit te jong om aan je conditie te werken. Daarom trapte hij vijf minuten lang op een speciale fiets, die niet alleen zijn conditie bestudeerde, maar ook zijn harttoestand. “Senne heeft het puik gedaan en hij is goed in orde”, luidde het opbeurende verdict.

Hans OTTEN

Bekijk de sfeerfoto's van de GvA-fotograaf!

MEER OVER Herentals

Meer nieuws uit de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio