Bekende Cremerie Jerome zoekt overnemer

Een overnemer vinden voor een ambachtelijk bedrijf is blijkbaar niet zo gemakkelijk. Dat ervaren alleszins Johan Rens (43) en Else Massei (36) van Cremerie Jerome uit Lier.

cvanrompaey_fr

Cremerie Jerome aan de Frederik Peltzerstraat 11 in Lier opende in januari 1936 naast cinema Rubens als snoepwinkeltje. Veel klanten waren dus bioscoopbezoekers die voor de film en tijdens de pauze allerlei zoetigheid kwamen kopen. Anna Verhulsel hield het winkeltje open. Haar man Jerome Verschooren bleef aan de slag als kleermaker. Tot hij drie jaar later bij familie in Andenne een recept voor roomijs ontdekte. Hij bracht het mee naar Lier en verfijnde het. Cremerie Jerome was geboren.

Johan Rens nam het Lierse ijssalon in 1991 over. De 75ste verjaardag van Cremerie Jerome gaan Johan en zijn echtgenote Else niet meer als zaakvoerders meemaken. "Na achttien jaar hebben we beslist om onze carrières een andere wending te geven. We zijn nog jong genoeg om dat te doen. De voornaamste redenen zijn onze twee kinderen van negen en tien, voor wie we tijdens de weekends meer tijd willen hebben. Maar onze concrete toekomstplannen liggen nog niet vast", geeft Johan toe.

"Wat we merken bij het zoeken naar een geschikte overnemer is dat jonge starters en ondernemers minder snel geneigd zijn een ambachtelijke zaak met respect voor tradities te runnen. Vreemd, misschien klinkt ambacht en traditie een beetje ouderwets, maar dat is het zeker niet. Ambacht en traditie kunnen ook synoniem staan voor vooruitstrevend en modern. Blijven innoveren en vernieuwen is dus de boodschap: meer smaken, een steeds modernere inrichting en nieuwe creaties", stelt Johan.

De overnemer van Cremerie Jerome mag gedurende de eerste maanden rekenen op de begeleiding van Johan en Else. "Dat zien we als onze plicht. Zo zijn we zeker dat de zaak waarin we ons hart en onze ziel gestopt hebben, blijft voortbestaan. Een Liers monument als Cremerie Jerome mag immers niet verdwijnen", besluit Johan.

Info: www.cremeriejerome.be

CHRIS VAN ROMPAEYMeer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio