Lokeren

Succesformule hoeft weinig verandering

Geen schokkende wijzigingen wat de Lokerse Feesten betreft. De succesformule om breed te programmeren en het leger vrijwilligers staan garant voor een nieuwe succeseditie.

jvandermosten

De slogan ’Thuis is waar mijn Stella staat’. geldt niet langer voor de Lokerse Feesten. Interbrew zelf besliste dat er van 31 juli tot 9 augustus geen Stella uit de tapkranen zal stromen, maar Jupiler.

“Dat is de keuze van de consument en we volgen hem”, luidt de motivatie voor die omschakeling. Om dat extra in de verf te zetten, verdwijnen de gele drankjetons, het zullen er nu rode zijn. Interbrew pikt ook in op de opkomst van fruitbieren en zal naast de gewone Hoegaarden ook de Rosée aanbieden. Nog een nieuwigheid is dat er tijdens de feesten een bankautomaat op het plein komt. Geen cash geld op zak hebben is dus geen smoes meer om naar huis te gaan."

Sponsors

Daarmee zijn alle wijzigingen opgesomd, behalve dan op het vlak van sponsoring. Enkele haakten af, maar de meest sponsors zijn tevreden over de samenwerking en tekenden overeenkomsten die meerdere jaren geldig zijn. De Franse bouwonderneming Bouygues, die van het terrein De Hagewinde een winkel- en wooncomplex zal maken, beloofde de Lokerse Feesten te sponsoren, maar stelt dat nog een jaartje uit.

“Ze steunen ons wel door een reeks VIP-kaarten te kopen, maar de grote financiële steun komt er pas als dat grote project vorm krijgt”, weet Feestenvoorzitter Jan Cools.

Prijzen stijgen niet

Het zal de feestganger worst wezen. De drank- en eetprijzen stijgen niet, dus een extra feestbudget aanleggen is niet nodig. Weinig wijzigingen dus, ook het namiddagprogramma is op de vertrouwde leest geschoeid.

Op zondagnamiddag 2 augustus is er een optreden voor de feestgangers van morgen. Dit jaar staat Ketnet Pop op het podium, een selectie van Junior Eurosong. Nog een vaste waarde is de fuif voor personen met een verstandelijke beperking die doorgaat op dinsdag 4 augustus.

Weinig veranderingen

“Aan wat goed is, en daar moeten we niet flauw over doen, moet niet veel veranderen. Daarom dit jaar geen grote organisatorische nieuwigheden”, besluit Cools.

Dirk VAN REUSEL