Harley-Davidson Electra Glide Ultra Limited is de nieuwe "king of the road"

Print

Harley-Davidson Electra Glide Ultra Limited is de nieuwe king of the road

Harley-Davidson ronkt 2010 in met vier nieuwe motorfietsmodellen. Wij stellen u vandaag de Harley-Davidson Electra Glide Ultra Limited voor, een nieuwe premium motorfiets die krachtige performance en ultieme kenmerken biedt. "Opvallende stijlveranderingen maken de motorfiets af waardoor hij de nieuwe koning van de touring-ervaring is", claimt Harley-Davidson.

De kenmerkende onderdelen van de Ultra Limited, die eerder alleen aangeboden werden als accessoires voor reguliere Harley-Davidson touringmodellen, gaan net een stapje verder dan die van de populaire Harley-Davidson Ultra Classic Electra Glide.

Het pakket begint met een Twin Cam 103 motorblok dat 11 procent meer koppel levert dan het Twin Cam 96 motorblok dat standaard in de touring-modellen zit, met een aanzienlijk betere performance als resultaat.

Alleen voor de Ultra Limited is speciaal tweekleurig lakwerk beschikbaar met daarbij zijn eigen 28-spaaks gietaluminium wielen met contrast chromen accenten, nieuwe titaniumkleurige wijzerplaten en Ultra Limited emblemen met een eigen karakter op vijf verschillende plaatsen.

Een grote toegevoegde waarde van de Ultra Limited voor Touring-klanten zijn de als originele uitrusting, in de fabriek gemonteerde, populaire opties.

Horizon

"De Ultra Limited is ontworpen om de rijder en zijn passagier mee te nemen tot aan de horizon, met ongeëvenaard comfort en vertrouwen. Alle kenmerken die de Ultra Classic de populairste motorfiets op de Amerikaanse wegen hebben gemaakt zijn behouden op de Ultra Limited", klinkt het.

Daaronder valt de elektronische cruise control, het 80-watt Advanced Audio System van Harmon-Kardon, een geventileerde onderkuip en instelbare windgeleiders. De klassieke Harley-Davidson “batwing” kuip en onderkuip zorgen voor een uitstekende bescherming in weer en wind; afsluitbare harde GTX nylon zadelkoffers en een verstelbaar King Tour-Pak bieden royale bagagemogelijkheden.

De Ultra Limited wordt op het innovatieve Touring-platform chassis gebouwd dat in 2009 door Harley-Davidson geïntroduceerd werd.

Meer koppel

De extra performance van de Twin Cam 103-aandrijflijn is een upgrade aan de Ultra Limited die door elke touringrijder gewaardeerd zal worden. Als de Ultra Limited beladen is met een passagier en bagage biedt Het Twin Cam 103 motorblok, met 136 Nm koppel aan boord, meer power voor inhaalmanoeuvres, steile hellingen en betere algehele prestaties.

Het motorblok is in rubbers opgehangen in het frame en gekoppeld aan een Cruise Drive zesversnellingsbak met een lange hoogste versnelling voor stil, economisch cruisen over de snelweg. Nieuw in 2010 is een soepelere schuin vertande 5e versnelling. Het 2-1-2 uitlaatsysteem is ontworpen om de rijder en passagier zo min mogelijk aan hitte bloot te stellen.

De Ultra Limited is uitgerust met in het midden van het frame geplaatste luchtstroomgeleiders om de rijder nog meer te isoleren van de hitte van het motorblok.

De Limited-behandeling

De Ultra Limited heeft kenmerken ontworpen om elk aspect van het langeafstands touren te benadrukken.

* Verwarmde handgrepen: Deze thermisch geregelde handgerepen, op zes standen in te stellen door middel van de bediening op de linkerkant van het stuur, passen zichzelf aan zodat de handgrepen een constante temperatuur blijven behouden ondanks de wisselingen in omgevingstemperatuur.

* Premium Tour-Pak bagagerek: Dit full-sized rek beschermt zowel het Tour-Pak deksel als de passagiersrugsteun tegen krassen. Lichte stalen buizen met gelaste verbindingen van hoge kwaliteit zijn met de hand gepolijst en met chroom afgewerkt voor langdurige glans.

* Premium zadeltas en Tour-Pak voeringen: Nu in 2010 met duurzame nylon voeringen, dubbele ritssluiting, zijtassen voor kleine spullen en de rubberen bodem die de tassen van binnen droog en schoon houdt, maken het makkelijker om voorwerpen van en naar de motorfiets te dragen.

* Tour-Pak voeding: Laad je mobiele telefoon, computer of andere accessoires op met dit 12-volt/15-amp voedingspunt, de veerdop houdt de receptor schoon.

* Contrast chromen wielen: De custom versie van het 28-spaaks gietaluminium Touringwiel heeft met chroom afgewerkte spaakvlakken die prachtig schitteren in de ochtendzon of bij nachtelijke neonverlichting.

* Verbeterd instrumentarium: Nieuwe titaniumkleurige wijzerplaten verbeteren het uiterlijk van de Ultra Limited cockpit. Witte LED-achtergrondverlichting en een groot lettertype zorgen voor een goede leesbaarheid.

* Ultra Limited lak: Speciaal tweekleurig lakwerk voegt een contrastkleur toe aan het voorspatbord, de onderkant van de brandstoftank, de onderkant van de zadelkoffers en de onderkant van het Tour-Pak. De beschikbare kleurcombinaties zijn Vivid Black & Black Ice Pearl, Flame Blue Pearl & Vivid Black, en Scarlet Red & Vivid Black.

MEEST RECENT