1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Bevrijdster van Sekkaki is tot islam bekeerd Vlaams meisje

Het meisje dat onder de naam 'Kelly Verstraeten' een helikopter huurde om gangster Ashraf Sekkaki te bevrijden, is ontmaskerd. Kelly is in feite de 24-jarige Lesley D. uit Hoboken. Een gewoon Vlaams meisje dat ooit bij de chiro was en voetbalde, maar zich in 2004 bekeerde tot de islam.

ghouben

Lesley D., zo heeft het Brugse gerecht achterhaald, is het vriendinnetje van Johri, één van de drie bevrijde gangsters. De spectaculaire helikoptervlucht van Ashraf Sekkaki en zijn twee kompanen Abdelhaq Melloul-Khayari (42) en Mohammed Johri (24) uit de gevangenis van Brugge is mee door haar uitgevoerd en gepland.

Kent u Lesley Deckers persoonlijk? Weet u wat dit meisje heeft gedreven? Contacteer ons via deze link!

Lesley getuigde eerder voor onze krant over haar bekering tot de islam. Lees morgen haar verhaal in Gazet van Antwerpen.

Lees ook: "Ashraf is als een dier behandeld, niet als een mens"

Stem verraadt haar

Kennissen herkenden de stem van Lesley D. afgelopen weekend op een geluidsopname. Een helikopterfirma uit Wetteren had die opname op 17 juli gemaakt bij een vorige poging van Lesley D. om een helikopter te huren. Lesley D. zou haar vriend Johri geregeld zijn gaan opzoeken in de gevangenis.

Huiszoeking

Bij de huiszoeking afgelopen weekend bij D. en haar moeder in Hoboken werden een reeks aanwijzingen gevonden dat ze de helikopterontsnapping mee gepland had. Volgens De Standaard bekeerde Lesley D., een gewoon meisje dat school liep in het KTA Hoboken, ooit bij de Chiro was en voetbalde, zich in 2004 tot de islam. Ze zei dat ze aangetrokken werd 'door de vredelievendheid van de godsdienst'. Van de drie ontsnapte gangsters is haar vriend Mohammed Johri de kleinste garnaal.

Bekijk ook deze vtm-beelden:

Foto: Dirk Kerstens

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio