Het weer voor dinsdag 28 juli

Dinsdag is het even een aantal graden koeler met maxima tot 23°C. Het wordt een wisselend bewolkte dag en op de meeste plaatsen blijft het droog. Een enkele bui is echter niet helemaal uitgesloten. De wind waait zwak tot matig uit zuidwestelijke richting.

rweytjens_fr

Woensdag blijft het overal droog met veel zonneschijn. Vanuit het zuiden wordt tijdelijk weer warmere lucht aangevoerd waardoor de maxima kunnen oplopen naar zo'n 27 tot zelfs 28°C. 's Avonds kan het lokaal tot een onweersbui komen.

Donderdag stroomt vanuit het westen weer wat koelere lucht naar onze regio's. De maxima bereiken dan nog zo'n 23 graden. Vooral over het noorden van de provincie kunnen er toch wel weer een paar buien vallen. Er komt bovendien tijdelijk een stevig windveld te staan.

Vrijdagochtend is het fris met minima dicht bij 10°C maar namiddag halen we toch alweer 24 tot 25°C. Het is dan wisselend bewolkt en het blijft overal droog.

Zaterdag kan het zelfs weer 26 tot 27°C worden. Het grootste deel van de dag is het mooi en droog maar 's avonds bereikt ons waarschijnlijk een regen- en onweerszone vanaf het zuidwesten.

De dagen daarna kan het momenteel nog alle kanten uit.

Ruben Weytjens

MEER OVER Reizen