Gangsters roven 53.000 euro

Twee mannen beroofden maandagmiddag de Record Bank in Oud-Turnhout terwijl klanten in het kantoor aanwezig waren. Ze verdwenen met een flinke buit.

wverhaert

Een duo heeft maandagmiddag rond 14.30u een gedurfde holdup gepleegd op de Record Bank in Tramwissel in Oud-Turnhout. De overvallers sloegen toe tijdens een betrekkelijk druk moment.

Er stonden verscheidene mensen aan te schuiven aan de balie van het bank- en verzekeringskantoor toen de twee binnenkwamen. Ze gingen aanvankelijk zelf netjes achteraan in de rij staan. Tot de twee plots hun wapens bovenhaalden. De ene diepte een klein vuurwapen op, de andere haalde een mes tevoorschijn.

Plat op de grond

De aanwezige klanten moesten samen met het baliepersoneel in een bureau plat op de grond gaan liggen. Terwijl een gangster bij hen de wacht hield, drukte de andere zijn pistool tegen het hoofd van de bankdirecteur. Die moest onder bedreiging de kluis openen.

Volgens het parket van Turnhout haalden de daders zo’n 40.000 euro uit de brandkast. Vanop de toonbank van de loketten graaiden ze nog een dikke envelop mee. Daarin stak nog eens zo’n 13.000 euro die een klant er net kwam storten. Ook de handtas van een personeelslid verdween.

De daders sprongen in een kleine zwarte Peugeot, waarin een handlanger zat te wachten. Ze verdwenen spoorloos. Volgens de slachtoffers ging het om buitenlanders die behoorlijk goed Nederlands spraken.

Onder de indruk

Zowel het bankpersoneel als de klanten bleven ongedeerd. Ze waren wel erg onder de indruk van de gebeurtenissen en kregen na afloop bijstand van de dienst Slachtofferhulp.

De politie sluit niet uit dat er een verband bestaat met de overval die maandag enkele uren eerder gepleegd was op een filiaal van Citybank in Hoboken. De omstandigheden vertoonden opvallende gelijkenissen. Ook daar ging het om twee daders met een vuurwapen en een mes, terwijl een derde buiten op de uitkijk stond.

Een link met de drie gangsters die vorige week met een helicopter uit de gevangenis van Brugge ontsnapten, ziet de politie niet meteen. “Al houden we alle pistes open”, klinkt het.

Hans OTTEN

MEER OVER Oud-Turnhout

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio