Duo pleegt gewapende bankoverval in Antwerpen

Twee mannen, gewapend met een vuurwapen en een mes, pleegden maandagochtend een overval op het Citibankkantoor in de Abdijstraat. De daders konden ontkomen.

wverhaert

Het duo viel het bankkantoor binnen rond 11.30u. De ene had een vuurwapen bij zich, de andere een mes. In het belang van het onderzoek, gevoerd door de federale politie, worden er weinig details vrijgegeven. Vast staat wel dat het duo een geldbedrag kon buitmaken. Na de overval kozen ze het hazenpad. Niemand raakte gewond.

Het kantoor, dat de rest van de dag gesloten bleef, ligt midden in de drukke Abdijstraat. Maar voorbijgangers en naburige handelaars merkten weinig van de feiten. “Er zat hier even een voor mij onbekende man op de vensterbank”, vertelt een cafébazin. “Die keek richting Citibank. Plots was hij weg en enkele minuten later stond de politie hier.”

Opvallend: rond 14.30u werd er ook in Oud-Turnhout een bank overvallen. Opnieuw twee daders, ook gewapend met een mes en een pistool, stormden er een filiaal van de Record Bank binnen. Het duo maakte 53.000 euro buit. De politie sluit niet uit dat het om dezelfde daders gaat. Wel wordt benadrukt dat er op dit moment nog geen links zijn met de drie gangsters die vorige week uit de Brugse gevangenis ontsnapten.

PEDM

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio