Antwerpen ontdekken vanop de fiets

Print
Antwerpen ontdekken vanop de fiets

Antwerpen ontdekken vanop de fiets

Antwerpen - Vanop de fiets, zo had je de stad waarschijnlijk nog niet gezien ‘Antwerp by bike’ is het nieuwe initiatief van acht enthousiastelingen die studeren voor stadsgids.

In augustus entertainen ze je gedurende drie uur over een afstand van 20 km in de groene stadsrand. Wij reden al eens op proef mee. Inspiratie vonden de stadsgidsen in spe bij Barcelona by bike en Brussels by bike.

“Maar waar daar het stadscentrum wordt opgezocht, verlaten wij juist die platgetreden paden en zoeken de verborgen parels in de groene rand op”, duidt Ari Apteker, een van de initiatiefnemers, het verschil aan. “We zijn halfweg onze opleiding, maar wilden graag al aan de slag. We doen het voor het plezier van het gidsen.”

Prentkaartzicht

De trip start aan het Steenplein en brengt je vervolgens langs o.a. het Noordkasteel, het nieuwe park Spoor Noord, het klassieke Rivierenhofpark en de artnouveauwijk Zurenborg om dan op een ludieke manier het stadscentrum in te duiken. Onderweg kan je genieten van een mooi prentkaartzicht op de Schelde, kom je te weten dat slechts 1 op de 8 huizen in Antwerpen Dam een tuintje heeft en dat het Rivierenhof ooit van de familie Cogels was.

Leuke weetjes die met een kwinkslag worden verteld. Geen saaie stadswandeling dus, maar een luchtige, leerrijke fietstocht. Zowel de Antwerpenaar als de toerist die het Rubenshuis en de kathedraal al bezocht, krijgt hier een ruimer beeld van Antwerpen.

Voor iedereen

“Ik heb nog al geleide stadswandelingen gedaan”, stelt de 50-jarige Peggy Dillen uit Wilrijk resoluut. “Maar hier zie je plaatsen waar je niet meteen uit eigen beweging komt. Een geslaagde combinatie van fietsen en het ontdekken van groen naast de stadskern."

"Twintig kilometer is ook voor iedereen haalbaar. Er zijn voldoende stops en er wordt op het juiste tempo gereden. Voor jongeren is dit een leuke manier om met een gids Antwerpen te verkennen.”

ELLA

Antwerp by bike: elke zaterdag en zondag in augustus en september. Meer info: www.antwerpbybike.be

MEEST RECENT

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio