"Wij zitten hier voor jaren goed"

Zo’n 1.400 toeschouwers zakten zondag naar het Maritiem Openlucht Museum op Linkeroever voor de elfde editie van het Antwerpse Rhythm ’n’ Blues Festival.

jvandermosten

Na tien jaargangen op de Grote Markt en een sabbatjaar lijkt Kid Van Thienen een nieuwe droomlocatie gevonden te hebben.

Na tien jaar was het Rhythm ’n’ Bluesfestival in 2007 op de Grote Markt compleet uit zijn voegen gebarsten. Organisator Kid Van Thienen zocht en vond daarom na een jaartje onderbreking een nieuwe locatie en die doorstond zondag in elk geval de vuurproef.

Sfeer

Op Linkeroever lijkt het gebeuren echt op zijn plaats. De gezellige en grote grasweide aan de Schelde ademt eindelijk de sfeer uit van een echt festivalterrein. Iets waarvan de Kid al zo lang droomde. Tegelijk blijft de link met Antwerpen door middel van de schitterende skyline sterker dan ooit.

En door de opstelling richting Schelde leuk meegenomen voor de omgeving: wie wat verderop op een terras zijn pannenkoek zit te eten, wordt niet weggeblazen door de decibels. ”Ik ben echt blij dat we hier terechtgekomen zijn. Er werd geroddeld dat we waren weggejaagd uit de stad, maar niets is minder waar. Een gratis festival van dit niveau was er niet langer te doen”, vat een tevreden Van Thienen de situatie samen.

”Ik heb het gevoel dat we hier voor jaren goed zitten. Bovendien heeft het terrein nog uitbreidingsmogelijkheden. Nu kunnen we doorgroeien. Binnen enkele jaren verwacht ik hier een paar duizend bluesliefhebbers. Geen 10.000, dat wil ik ook weer niet. Dit is een nieuwe en mijn inziens ook zeer standingvolle start voor Rhythm ’n’ Blues Antwerpen.”

Thuismatch

Bij die nieuwe start hoorde ook een ijzersterke affiche. Gastvrouw Kathleen Vandenhoudt mocht in het namiddagprogramma namen als Matt Schofield, onze landgenoot Flip Casteels met zijn Sammy Cuba en stergitarist Simon McBride aankondigen, waarna een scherpe Ian Siegal Antwerpen nog eens aandeed.

De Antwerpse The Sneatsniffers speelden nadien met Mike Sanchez een ware thuismatch en bewezen nog maar eens waarom ze nog de populairste en krachtigste roots & bluesband van het land zijn.

Met Chicago blueslegendes Billy Boy Arnold, Billy Branch, John Primer en Lurie Bell had Van Thienen omstreeks ’thienen’ bovendien nog een echte uitsmijter van formaat in petto. Kortom: een nieuwe en vliegende start.

Patrick POPPE

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio