Bijna een op negen zit dronken achter stuur

Bij de controles die de politie in de nacht van zaterdag op zondag uitvoerde op de N16 en op de Brusselsesteenweg, zat een op de negen gecontroleerde bestuurders dronken achter het stuur.

In totaal werden 184 ademtesten afgenomen en daarbij waren 20 bestuurders positief. Een autobestuurder ging in het boekje omdat hij onder invloed van drugs reed.

Op last van het parket werden twee rijbewijzen onmiddellijk - voor vijftien dagen - ingetrokken. De eerste bestuurder had 1,7 promille alcohol in zijn bloed. De andere autobestuurder reed onder invloed van alcohol en cannabis. Achttien bestuurders moesten hun auto drie of zes uur aan de kant laten staan.

Een van de dronken bestuurders weigerde om hard genoeg te blazen. De agenten vorderden daarom een dokter om een bloedproef te nemen. Een bestuurder werd geverbaliseerd omdat hij door het rode verkeerslicht reed en een andere bestuurder reed met een lichte vrachtauto met achter in de laadruimte twee passagiers op de laadvloer.

Er werden ook 24 hardrijders geflitst. De politie verbaliseerde ten slotte ook een bestuurder die een mes op zak had en een andere die een kleine hoeveelheid drugs in zijn auto had. Dat werd allemaal in beslag genomen.

LDN

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio