"Die Italianen weten wat stijl betekent"

Bart Van Dijck was de eerste van het vriendengroepje die met een Vespa onder het zitvlak door de Boomse straten reed. Hij kon al snel enkele vrienden overtuigen van dit makkelijk stukje mobiliteit. "Ondertussen telt onze Vespa-club al tien leden", klinkt het trots.

jboey_fr

Jeroen Baert heeft de oudste Vespa: een VBB-model uit 1964. Maar hij heeft ook een modernere tweeweieler, een GS uit 2005, in zijn garage staan."Net als heel wat andere leden gaat het bij mij om ' la bella figura', eigenlijk om de Italiaanse stijl in zijn geheel, inclusief de lekkere wijnen en het dito eten", vertelt Jeroen. Hij is advocaat en gebruikt de Vespa ook beroepshalve. "In 15 minuutjes ben ik, weliswaar bij goed weer, met mijn Vespa in het Antwerpse justitie-gebouw. Met de auto, met al die files, doe ik er soms een uur over."

Echte Romein

Ook voor enkele anderen is het 'de max' om zich met een Vespa in het woelige verkeer te begeven. De club telt heel wat verschillende modellen, van oud tot recent. De 125 cc-versie is in tweetakt- of viertaktmotor aanwezig.

"Naast al deze Italiaanse machinerie hebben we ook een echte Italiaan in de rangen. Ook al hoort Alessio, die onlangs in Boom kwam wonen, dat niet graag.Hij noemt zich liever een echte Romein", zegt Bart Van Dijck, die onderstreept allergisch te zijn voor leken die hun leuke hebbedingetjes 'brommertjes' durven noemen.

"Nu we met enkele vrienden een Vespa bezitten,maken we geregeld ritjes of sluiten we ons aan bij toerritten die door andere Vespa-clubs worden georganiseerd. Vermoedelijk in september zullen we met onze club de eerste rit met vertrek in Boom organiseren," besluit Jeroen.

Jan BOEY

MEER OVER

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio