Inbrekers roven brandkast van tweehonderd kilo

Drie inbrekers hebben afgelopen weekend bij een gezin uit Heffen (Mechelen) een aanzienlijke buit gemaakt. Ze roofden een zware kluis met geld, een koffertje met juwelen en de Audi TT van de familie.

Bewoners van de Molenweg in Heffen maakten vrijdagavond melding van drie verdachte mannen in hun straat. “Twee jongere en een oudere. De nummerplaat van de auto bleek gestolen in Charleroi”, zegt commissaris Jean Schoubben van de lokale politie.

Die stuurde een ploeg van de hondenbrigade ter plaatse om een kijkje te gaan nemen. Maar op de Battelsesteenweg kruiste de inspecteur de dieven. Met zijn bestelwagen begon hij de achtervolging, maar die was hopeloos. De Volkswagen Caddy kon niet op tegen de gestolen Audi TT die een topsnelheid van meer dan tweehonderd kilometer per uur haalt.

“Aan de Adegempoort, het kruispunt met de Koningin Astridlaan raakte onze collega het spoor bijster”, geeft commissaris Jean Schoubben aan.

Kluis in koffer

De Mechelse politie zette nog een zoekactie op. Die leverde niets meer op. Nauwelijks een halfuur later liep de oproep voor de inbraak op de Steenweg op Blaasveld binnen. “Toen legden onze mensen natuurlijk de link met hun achtervolging. Meteen werd ook duidelijk waarom het kofferdeksel van de Audi niet helemaal dicht was. De kluis stak er in”, stelt commissaris Schoubben.

Op het moment van de inbraak was de getroffen familie, een gezin met twee kinderen, iets gaan eten in het naburige Italiaans restaurant Nino’s. “Wij waren vertrokken om 19u. Achteraf twijfelden we om nog iets te gaan drinken in de stad. Hadden wij dat niet gedaan, dan hadden wij de dieven misschien betrapt en waren ze op de vlucht geslagen”, zegt de bewoonster.

Tweehonderd kilo

De inbrekers zijn de villa binnengedrongen via een weide achter het huis. Ze hebben alle kasten en schuiven doorzocht. Het lijkt erop dat ze goed wisten dat er iets te rapen viel. De gangsters gingen ervandoor met een koffertje vol juwelen en een zware kluis van tweehonderd kilo. Die sleepten ze gewoon langs de voordeur naar buiten, ondanks mogelijke getuigen op de drukke steenweg.

“Onze buurvrouw heeft ze met de Audi TT, een wagen van negen jaar oud, nog zien wegrijden. Maar ze dacht dat mijn man of ik het waren”, vertelt de bewoonster.

Sekkaki & co?

Omdat het om drie daders ging, duikt de naam van Ashraf Sekkaki op. Al gaat dit soort roof wel tegen zijn gewoonten in. Meestal kiest hij voor het snelle geld door een gewapende overval te plegen. Anderzijds is het wel vreemd dat het trio na de inbraak niet heeft gekozen voor de E19 als vluchtroute, maar voor de Battelsesteenweg. Dat sterkt het vermoeden dat de dader de streek kent.

Sven VAN HAEZENDONCK

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio