Sp.a-afdelingen protesteren tegen 'afzetting' Vandenbroucke

De Vlaams-Brabantse sp.a-afdelingen zijn niet te spreken over de manier waarop de sp.a-top voormalig Vlaams minister Frank Vandenbroucke aan de kant geschoven heeft. Vandenbroucke, die de beste score haalde in Vlaams-Brabant, mocht na de regeringsonderhandelingen niet in de Vlaamse regering stappen.

ikerremans

"We willen een verantwoording van de partijtop", zegt Olivier Costa van de lokale afdeling in Grimbergen. De leden hebben samen een brief gestuurd aan de top van sp.a. "Eventueel zullen we daarna verdere actie ondernemen. We hopen dat ook andere afdelingen in Vlaams-Brabant ons voorbeeld zullen volgen."

Eddy Dewit, gemeenteraadslid voor sp.a in Vilvoorde, heeft op zijn beurt zijn partijkaart teruggestuurd. De man is ook van plan om afstand te doen van zijn politieke mandaten, maar "op vraag van onder meer Frank Vandenbroucke zelf houd ik dat nog even in beraad."

Enkele weken geleden stapte ook een OCMW-raadslid uit Ternat op omdat ze zich niet kon vinden in de keuze voor Ingrid Lieten in plaats van Frank Vandenbroucke.