Gemeente daagt inwoners uit voor 'Week van de Aarde'

Alle Hamse verenigingen, scholen, handelaars en bedrijven worden uitgenodigd om in april 2010 deel te nemen aan de Hamse ’Week van de Aarde’.

De Week van de Aarde wil naar analogie met de Week van de Smaak de Hamse bevolking mobiliseren rond het thema duurzame ontwikkeling.

De werkgroep die het project voorbereidt, lanceert tientallen voorbeelden van mogelijke activiteiten voor verenigingen, scholen, gezinnen en buurtcomités. De bevolking gaat een uitdaging aan om het restafval beneden de 145 kilo per persoon te krijgen. Als dat lukt, trakteert de gemeente op een ‘tournée generale’.

Gezinnen, buurten, sport-, cultuur- , jeugd- en andere verenigingen organiseren opruimacties. Er komt een Hamse verkiezing voor de ‘Groene Ondernemer’. Voor de jeugd wordt een speelbos gecreëerd.

De jeugd mikt op een Studio Brussel- fuif met milieuvriendelijke generatoren, aandacht voor het vermijden van restafval en milieuvriendelijke afhandeling van restafval. In fuifzaal H@mbiance komt een machine voor herbruikbare bekers.

WO

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio