Tachtig procent toekomstige ouders volgt 'cursus'

Een team van vroedvrouwen stoomt al twintig jaar lang ouders in spe klaar voor hun eerste bevalling in het AZ Nikolaas. En die sessies zijn een groot succes.

Met een rondleiding op de kraamafdeling van het AZ Nikolaas, een infosessie, begeleiding ‘op maat’ en tips over borstvoeding worden toekomstige ouders voorbereid op de geboorte van hun eerste spruit.

“We begonnen twintig jaar geleden met de begeleiding omdat we ondervonden dat ouders niet wisten wat hen te wachten stond eens ze in de kraamafdeling terechtkwamen”, vertelt Marlene Reyns, vroedvrouw en drijvende kracht achter het project. “Aanvankelijk gaven we enkel een rondleiding, maar door de stijgende vraag hebben we ons aanbod steeds verder uitgebreid. Momenteel komt tachtig procent van alle koppels die een kind verwachten in het AZ Nikolaas langs voor een infosessie. Dat zijn zo’n dertig ouderparen per maand.”

De maandelijkse rondleiding en infosessie zijn gratis en men hoeft er niet voor in te schrijven. Voor individuele sessies maak je best een afspraak.

Materniteit: 03-760.22.50

JOVE

Mobiliteit en haven

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio

MEER OVER