Spurters meten krachten tijdens Herentals Fietst

Met de toevoeging van wielerkanonnen als Serguei Ivanov en Alessandro Petacchi verzekert Herentals Fietst zich donderdag weer van een superaffiche.

Nog drie keer slapen en de wielermicrobe maakt zich weer meester van het Herentalse stadscentrum. De organisatie van het Na- Tour Criterium Herentals Fietst heeft de deelnemersgroep de voorbije dagen nog aangesterkt met enkele bekende namen uit het peloton en coureurs die zich de voorbije weken nog in de kijker reden in de Ronde van Frankrijk. Een 35- tal renners uit zo’n twintig ploegen wordt donderdag 30 juli om 19u op het podium op de Grote Markt aan het publiek voorgesteld. Wij blikken vooruit met de kleppers en streekgenoten.

Grote namen

De recentste aanvulling in het pak is Serguei Ivanov. Deze 34- jarige Rus van het Katushateam won dit jaar al de Amstel Gold Race en de veertiende etappe in de voorbije Tour de France. Hij mag zich meten met de Italiaan Alessandro ‘speer van La Spezia’ Petacchi, de Australische Duitser Heinrich ‘Barbie’ Haussler -die ook een Touretappe won- en onze eigen Tom Boonen.

“We hebben nog geen bericht gehad dat hij wegens ziekte afzegt, dus voor ons staat het vast dat Boonen komt”, zegt Charles Van de Wouwer van Herentals Fietst.

Streekgenoten

Het publiek trekt niet alleen naar Herentals om die halve wielergoden door de stadsstraatjes te zien scheren, maar ook om heel wat Kempenaars naar voren te schreeuwen. De belangrijkste onder hen is zonder meer de revelatie van de Ronde van Frankrijk, Jurgen Van den Broeck uit Morkhoven (Herentals). Hij krijgt het gezelschap van de andere Herentalsenaren Erwin Vervecken en Rob Goris. Uit Olen treden Geert Omloop en Thomas Op de Beeck aan, terwijl ook Bart Wellens (Vorselaar), Gert Dockx (Rijkevorsel) en Wim De Vocht (Arendonk) naar de Keizerstede afzakken.

www.herentalsfietst.be

Hans OTTEN

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio