Tomorrowland in Boom bonkt en boomt

Waar komen ze vandaan, de 90.000 bezoekers van Tomorrowland? Het dancepretpark in Boom groeide op amper vijf jaar uit tot een bomvol topfestival. Nog voor de poorten opengingen, hing de organisatie het bordje ‘uitverkocht’ uit.

jvandermosten

Bekijk hier alle festivalfoto's!

Decoratie

Misschien komen ze voor de decoratie? Tomorrowland is veruit het mooiste festival van ons land. De twaalf podia liggen verstopt tussen vijvers en bomen. Het is een hele klus om ze allemaal te vinden. Er zijn jaccuzi’s en pokertenten.

Het hoofdpodium is ronduit indrukwekkend. Eigenlijk is het geen podium maar een reusachtig sprookjesmonster. De dj’s spelen hun set torenhoog in de muil van het beest. Lasers, vuurwerk en fonteinen maken er een overdonderend schouwspel van.

Critici beweren dat de uiterlijke pracht misschien dient om het gebrek aan muzikale kwaliteit te camoufleren? Dj’s zijn inderdaad levende jukeboxen. Ze leggen plaatjes van, in het beste geval, zichzelf op. Toch slagen de meesten er moeiteloos in een massa op te zwepen. Het zijn de supersterren van .. tomorrow.

Tieners

Het publiek bestaat voornamelijk uit tieners en twintigers. Armand van Helden, Felix Da Housecat en Moby zijn hun helden. Dance en dance zijn trouwens twee. Tomorrowland biedt techno, goa, hardstyle, house, drum & bass, electro en zoveel meer.

“Dit is veruit de beste editie”, beaamt organisator Christophe Van den Branden. “We dachten vorig jaar dat het niet beter kon. Toch verdubbelde ons bezoekersaantal. De opkomst overschrijdt mijn stoutste verwachtingen. Alles zit mee. De sfeer, de muziek en het weer.”

Dvd

Wie het dancefeest gemist heeft, of wil herbeleven, kan binnenkort naar de dvd-boer. Eind augustus komt er een film over het festival uit. Tien cameraploegen, met zelfs een onderwatercamera, legden elke seconde van Tomorrowland 2009 vast.

Verslag

Alle 200 artiesten aan het werk horen en zien, is bij voorbaat onbegonnen werk. We laten ons dan maar leiden door de dansende massa. Op zaterdag veel volk gezien in de I love 90’s tent. Dj-gabbers Regi en Wout doen nostalgisch hun best.

Bekende clubs trekken ook. Café d’Anvers vierde haar verjaardagsfeestje met de Amerikaanse technogod Josh Wink. De tent van discotheek Versuz ziet gans de dag wit van het volk. Tussen de dancers zwemmen goudvissen in kleurrijke aquaria. De kleine Fransman Martin Solveig sluit dag één af.

Ook op zondag notoire landgenoten. The Subs en Discobar Galaxie trekken de danstrein op gang. Armand van Helden en Moby hoefden enkel aan te pikken.

De grootste verrassing viel zondagavond uit de lucht. Een helikopter strooide een bloembladtapijt over Tomorrowland. Het effect? Nog harder dansen.

Stefan LAENEN

MEER OVER Boom

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio