Gemeente Arendonk veilt BMW voor 10 euro

Een man uit Arendonk heeft voor welgeteld tien euro een donkerblauwe BMW 325i cabrio op de kop kunnen tikken via een openbare verkoop van de gemeente. ”Hij stond in de weg, wij konden er niets mee aanvangen”, zegt burgemeester Nest Buijs.

ghouben

Voor u helemaal begint te watertanden: het gaat om een auto, bouwjaar 1994, waar nog kosten aan zijn voor hij weer de weg op kan.

In beslag genomen

“De wagen is door het parket van Turnhout twee jaar geleden in beslag genomen”, zegt burgemeester Buijs.

“Het gerecht verdacht de inzittenden van drugshandel. Uit de papieren bleek niet wie de eigenaar was en niemand is de wagen komen opeisen. Zo’n acht maanden geleden heeft het parket de auto aan de gemeente overhandigd. Het moest er standgeld voor betalen. Die auto heeft al wat gekost aan de staat (lacht).”

Jammer

Ook in de opslagplaats van de gemeente stond de cabrio maar in de weg. “Dus hebben we hem geveild.” Buijs betreurt wel dat er niet meer voor geboden is.

“Maar de eigenaar moet nog twee sleutels laten maken en een nieuwe batterij kopen voor hij naar de keuring kan. Dan zit je al gauw aan een uitgave van 400 à 500 euro. De lederen zetels waren beschimmeld en hij had meer dan 200.000 km op de teller. En wij konden maar moeilijk gemeentepersoneel met een BMW cabrio laten rijden. Wat zouden de mensen niet zeggen?”

Marktprijs?

De marktprijs voor een rijklare BMW cabrio uit 1994 schommelt tussen 1.000 (via een handelaar) en 2.000 euro (particuliere verkoop). De koper wil absoluut anoniem blijven.

“Ik had al eens een wrak van de gemeente gekocht voor een habbekrats”, liet hij optekenen. “Ik wil mijn concurrenten niet wakker maken. Ik hoop nog koopjes te doen.”

MEER OVER Arendonk

Meer nieuws uit de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio