Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

"Verboden" foto Willem-Alexander en Máxima mag wél

In Nederland is commotie ontstaan naar aanleiding van al dan niet "verboden" beelden van kroonprins Willem-Alexander en prinses Máxima. De beelden zijn volgens het Nederlandse persagentschap GPD wel gewoon te publiceren.

pirombouts

De republikeinse website prorepublica.nl schopte afgelopen weekend een beetje keet met de melding dat publicatie van de (overigens banale) foto van het prinsenkoppel bij een optreden zou leiden tot uitsluiting bij toekomstige foto-momenten van de Nederlandse Koninklijke familie.

"Niets van waar"

"Niets van waar", repliceert het persagentschap GPD. "De Nederlandse Koninklijke familie mag volgens de afspraken op publieke evenementen waar pers op aanwezig is, worden gefotografeerd. Niemand kan de publicatie van die foto's verbieden."

Wel is het zo dat publicatie van foto's, genomen in de privé-sfeer, volgens de mediacode van het Nederlandse paleis niet voor publicatie vatbaar zijn. De kroonprins was op het bewuste beeld samen met zijn vrouw aanwezig op het concert in de Amsterdam Arena. Bono himself heette hen welkom (zie video onder) en een fotograaf maakte van de gelegenheid gebruik een kiekje te maken.

Amsterdam Arena

In Nederland wordt al jaren een eenzijdige persstop ingelast na de jaarlijkse fotoshoot in Wassenaar, waarbij het koppel met de kinderen poseert op het strand. Die was net achter de rug toen Bono en maats in de Amsterdam Arena concerteerden.

Vastgoed

Jobs in de regio