Muzikant krijgt vuistslag na optreden Muziek in de Wijk

Borgerhout - Het concert van Muziek in de Wijk zondag in Borgerhout kende een tumultueus einde. Klaas Janzoons, toetsenist bij dEUS en buurtbewoner, werd knock-out geslagen.

Janzoons was zondag met Plaza Real, een café en muzikale ontmoetingsplek aan de Kattenberg, aan het werk achter de toog op het Krugerplein. Het werd een feestelijke dag met optredens van bluesband The Devil’s Plumbers en Marockin’ Brass Zazzat.

Na afloop begon een aantal kinderen de overblijvende opruimers uit te dagen en met eikels te gooien Klaas maande hen aan om er mee op te houden. Daarop ging een van de jongens zijn grote broer halen. Die gaf Klaas een dreun. Gevolg: een gescheurde lip, een losse tand en een zere pols. “Ik ging meteen knockout. Mijn pols heb ik waarschijnlijk bezeerd toen ik tegen de grond ging. Normaal gezien ga ik niet zo snel neer, hij moet me een serieuze ‘saflet’ gegeven hebben”, reageert Janzoons.

De agressor, een Oost-Europeaan, maakte zich onmiddellijk uit de voeten. De politie kwam ter plaatse en maakte een proces-verbaal op. “Ik heb nu barstende hoofdpijn. Mijn pupillen reageren naar het schijnt nog altijd naar behoren, dus een hersenschudding zal het wel niet zijn. Maar ik zou voor de zekerheid toch eens langs een dokter moeten gaan.”

“Bij mijn weten is het de eerste keer dat zoiets gebeurt tijdens een evenement van de Zomer van Antwerpen. De sfeer is altijd gemoedelijk. Er gaat ook extra aandacht naar de buurtkinderen met randanimatie, dus het is niet zo dat hun plein ‘ingepikt’ wordt. Als er toch kinderen uitdagen, probeer ik hen te vermanen. Het is de eerste keer dat eentje besloot er zijn broer bij te halen.”

Bij de organisatie van de Zomer van Antwerpen klinkt het hetzelfde. “Zoiets is nog nooit gebeurd. De meeste mensen komen om zich te amuseren. De karavaan was tijdens het incident ook al vertrokken.”

Geraldine DEWART

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio